Kahteluja

perjantai 21. elokuuta 2009

20.8 Padasjoella


Joo, Torstaina lähti kaksi komiaa kohti padasjokea aamulla klo 0500. Satamassa pikaiset viritykset ja vesille. Toiveet oli jälleen korkealla ja kauhialla innolla ja taidolla viriteltiin kuollutta kalaa siiman päähän.
Kului tunti, kului toinen.. viidennellä tunnilla alkoi vihdoin tapahtua.
Tuo kaikkien uistelijoiden ystävä, korkeamastoinen hirviö, tulee moottorilla niin lujaa kun pääsee päin. Pilootti pois päältä ja kääntämään käsipelillä alta pois. MITÄ TTUA, tuo mastohirviö pitää uistelija parat tähtäimessään kammottavalla varmuudella. Uisteluveneen kuljettaja raukka leveine virityksineen kääntää niin paljon kun ikinä pystyy, kohti toista kelkkaa, toisen toimiessa jarruna takana. Reilu kaasun lisäys ja puoliplaanissa toivoen rannan läheisyyden karkoittavan tuon kammotuksen. Mitä vielä, kohde oli lukittu ja uistelija raukka oli kohteena. Jo kohtalaisen rajusti kääntäen tuo sisävesien kauhu jatkaa jahtiaan. Uistelu veneessä suljetaan silmät ja ristitään kädet, kohta kolisee. Mutta kuinka ollakkaan, ilmeisesti raju vauhdin lisäys hämäsi tuota saalistajaa sen verran ettei se ollut enää kiinnostunut saaliistaan vaan ryhtyi hitaasti kääntämään poispäin, mutta toki riittävän hitaasti että uistelijan pumppu jätti lyöntejä väliin arpoessa kummalta puolelta kelkkaa tuo jätti lipuu. Huh ulkopuolelta, parisekunttia myöhemmin uloin plaanarivapa taipui ja räikkä huusi.. köli sai raapaistua uloimman siiman mukaansa. Piste "purjehtijalle"!
Pulssia tasattiin ja hermo tupakkia polteltiin, pyynnöt viriteltiin jälleen kuntoon. Taas kului tunti, tärppi takilassa!!!! Tärpiksi se jäi, uusi salakka huppuun ja takilan laskuun. Veneen ympärillä oli pyörinyt lokkeja jo kotvan aikaa ja nyt yksi rohkaisi mielensä ja tuli tavoittelemaan veneen laidalla roikkuvaa salakkaa. Ja näin, Delikaation ensimmäinen lokki saalis näki päivän valon. Tuo viaton luontokappale onnistui sotkeutumaan plaanari siimoihin. Onneksi lokki oli yhteistyöhaluinen irrotusoperaation aikana niin ei tarvinnut kutsua Pastoria puhumaan sille järkeä. Lokki irti ja lentoon ja uistelu jatkui.
Koko päivän saalis oli loppujenlopuksi: Purjevenettä karkuun ajo, Lokki, yksi tärppi ja n.40cm järväri juuri ennen kotiin lähtöä.
Olihan paska reissu, mut tulipahan tehtyä!!

Kireitä!!!

-Delikaattori jari-