Kahteluja

maanantai 10. toukokuuta 2010

Kausi 2010 avattu

Tämä kausi aukesi meriuistelun merkeissä.
Kippo laskettiin Porkkalan Merikylästä ysin aikoihin. Rannassa vaihdettiin kuulumisia Team Hutin venekunnan kanssa ja saatiinkin hyvää opastusta ensimmäiselle merimatkalle.
Ajo ulos rannasta pöpperöisessä sumun ja vesitihkun sekaisessa kelissä oli jo sinänsä kokemus pikkuvesistöjen kiertäjille. Tuulta ei ollut nimeksikään ja rasvapintaiset mainingit lupailivatkin mukavaa päivää.
Pikkusen kiertelyn jälkeen alettiinkin olla kanjonin(?) paikkeilla missä päätettiin ruveta laskemaan rakseja uimaan. Illalla kerkesin muutamat tapsit sitoa valmiiksi niin saatiin ensimmäiset kilohaililla höystetyt raksit pyytämään. Jatko olikin sitten tapsin sidontaa ja muutamalle kelalle oli vielä siimatkin puolaamatta.
Loppulta oli koko arsenaali pyytämässä, ilmakin kirkastui ja paljasti melkoisen laiva-armeejan ympäristöstä. Tuuli oli voimistunut hiukan, mutta ei vielä edes keikuttanut.
Kaiku näytteli kaaria ja täkyparvia niukanlaisesti veden ollessa tasaisesti 3lowranssia. Tapahtumat vaan oli tiukassa. Loppujen lopuksi kokopäivän saldoksi tuli tyylipuhdas 0.
Iltapäivällä Tuuli tuntui yltyvän ja kyttäiltiin säätiedotteita jotka sitkeästi lupaili max4m/s..
Vajaa kuus käännettiin vene myötäseen ja kerättiin kamat. Aaltoa alkoi olla jo tarpeeksi miehistön makuun. Roippeet saatiin laitojen sisäpuolelle ja alettiin suunnistamaan kotirantaa kohti. Jaahas, eipä tarvinnut liuússa ajella merikylään päin. Välillä aaltojen välissä ensikertalaisilla oli orpo olo kun molemminpuolin näkyi vain vesiset seinämät. puolitoista tuntia sivumyötäseen hissukseen ja päästiin senverran saarten suojaan että uskalsi kaasua jo avata. Ompahan kausi avattu ja aaltoakin nähty, tästä on hyvä jatkaa!!!

-Delikaattori Jari-